dissabte, 22 de maig del 2010

Un vespre d' "Encontes" (Festival de narració oral d'Altea)




    Ahir, al vespre,  vam visitar Altea.
   Feia prou de temps que, tant Pilar com jo, no visitàvem aquesta bella població de la Marina i l'experiència va ser molt agradable. Hi vam anar perquè els pegolins de tr3scant actuaven a Encontes, el festival de narració oral d'Altea que ja va per la setena edició.
   En arribar els nostres amics ja havien fet la seva primera actuació adreçada al public infantil però vam ser-hi a temps d'incorporar-nos al correcontes, una ben agradable i distenguda passajada pels carrerons i replacetes del casc antic empedrada d'àgils i interessants explicacions sobre el passat de la vila i de contes ben adequats a l'indret de cada aturada.
   Després, encara vam tenir temps de fer un mosset un interessant bar restaurant d'especialitats bretones i pujar després a la placeta de la cantereria, al cor de Bellaguarda, per escoltar l'actuació dels tres joglars pegolins, enginyosos i divertits com sempre, i aquesta vegada especialment afinats (em va emocionar especialment la seva versió de la jota de Benigànim on homenatgen i reivindiquen la nostra comarca).
   Una delícia, malgrat la fresca que ens anava calant els ossos!