diumenge, 30 de gener del 2011

Un matí de sort: Passejada amb concert de clavecí



   Aquest matí lluïa un sol que convidava a fer una bona passejada, així que no ens ho hem pensat massa i hem sortit. Eren les dotze i voliem fer una volta i tornar per preparar el dinar. Hem pujat a la part de dalt del poble i, despprés de visitar l'antic dipòsit d'aigües, hem pujat per la sendera zigzaguejant del calvari fins arribar a la capelleta de Sant Blai. El paisatge, amb tot el poble als peus, una bona part de la plana del Marquesat i el la mar al fons, és espectacular.
   A la capelleta hem trobat uns coneguts i ens hem assabentat que, just a la una, hi havia un recital de clavecí a dins l'harmoniosa ermita neoclàssica, a càrrec de Francesc Esteve. No cal dir que hem retardat els plans del dinar i ens hem quedat al concert. En l'ambient acollidor de la capella, que avui ens ha demostrat la seva bona qualitat acústica, la cinquantena de persones que la omplíem hem pogut gaudir d'una mostra ben escollida de composicions barroques concebudes per a aquest antic instrument i executades amb rigor i delicadesa pel mestre ondarer.  
   Hem tornat a casa realment satisfets i, per suposat, ens hem posat a la cuina per fer-nos un arròs caldós de pollartre amb faves i carxofes que també ha estat antològic.