diumenge, 15 de maig del 2011

Deu anys de Xàbia Folk. En record de Pep Bas "Coeta"




   Avui a mig dia, amb l'actuació d'Alba Gutiérrez, acaba la desena edició del Xàbia Folk. Aquesta edició ha estat perticularment entranyable per a participants i assistents ja que era la primera sense Pep, i a ell l'han dedicada.
   El divendres vam assistir a una preciosa actuació del grup piemontés Tendachënt i ahir, lamentablement, només varem poder gaudir d'unes quantes cançons de la Romàntica i d'Urbàlia Rurana ja que va començar a ploure i es va haver d'avançar la culminació de la interessant programació que hi havia prevista en record del mestre i amic, amb la interpretació de Picaina - una de les cançons preferides de Pep, que ahir vam cantar també de cor mentre queia l'aigua sobre els nostres caps - i  l'actuació de la colla de Dimonis de Massalfassar.
   A pesar d'això va resultar per a mi una vetllada molt bonica ja que va ser també l'oportunitat de tornar a reunir-nos la colla d'amics per recordar Pep i acompanyar la seua família.


   Cap persona podrà substituir a Pep en totes les seues facetes al si de la Romàntica i nosaltres no pretenem fer-ho. Altres músics tocaran el clarinet o el saxo, altres membres del grup presentaran les cançons, però un home com ell - de bondadós, responsable, implicat i franc - és irrepetible.

Joan Buigues
La Romàntica del Saladar