divendres, 26 d’abril del 2013

País Valencià segle XXI: Un lloc per a la reflexió sobre el fet nacional, polític i social del poble valencià.


  

  Aquest 25 d'abril comença a funcionar aquesta web que vol servir al debat i a la reflexió sobre la realitat nacional, polític i social del País Valencià. Continua d'aquesta manera la interessant proposta que va aconseguir reunir, ara fa uns anys, un important conjunt d'escrits sobre la la situació actual i el futur dels valencians, que foren recollits en quatre volums per les Publicacions de la Universitat de València.

   Ara, des d'aquesta plataforma virtual s'obre la possibilitat de seguir aprofundint en el tema i ampliant l'horitzó des de la pluralitats dels participants amb la finalitat de contribuir a l'engegament de l'alternativa  nacional, democràtica i progressista de què tant necessitats estem els valencians. Com diu l'editorial de presentació:

Una pàgina que és de tots, perquè no és de ningú. Darrere no hi ha cap partit, institució o grup, sinó una extensa llista de col·laboradors que supera ja, el primer dia, el centenar de noms. Però que no és una llista tancada, sinó que està oberta a nous col·laboradors, tant als qui no hem pogut contactar encara com als qui vulguen fer-nos arribar les seues reflexions i propostes. En aquest sentit, la pàgina no té opinió pròpia, sinó que expressa les opinions dels seus col·laboradors, procedents de tot l’espectre del valencianisme. Òbviament, no hi haurà censura, i tothom podrà expressar lliurement la seua opinió, que anirà sempre signada. La pàgina guanyarà en interès i projecció si és capaç de reflectir la pluralitat d’idees i posicions dins del valencianisme, i si aquestes es poden expressar de la forma més correcta i civilitzada, sense innecessaris i poc elegants atacs personals.