dissabte, 1 de juny del 2013

Comunicant (es fa) la Revolta




   Ahir al vespre vam anar a Teulada per assistir a la presentació Comunicant la Revolta. Xavier Ginés - l'autor-, i Rafa Xambó ens van parlar del contingut del llibre, relacionant-lo amb  de la situació dels moviments alternatius inserits en un moment de crisi i de canvi social, després va haver-hi una animada mesa-rodona, mes semblant a un debat tertúlia, on també hi van participar membres de l'associació i ràdio comarcal La Mistelera i del públic -escàs però ben interessat.
   Com quasi sempre que assistesc a actes d'aquest caire (presentacions, xerrades...) en surt amb un contradictori regust agredolç que combina indestriablement el convenciment de la gran necessitat que tenim d'actes com aquests amb la impossibilitat d'abordar-hi, en situacions puntuals i limitades temporalment,  qüestions generalment molt complexes, així com  amb  l'escassa assistència de públic que denota una estat de fatiga social molt rellevant ( barreja, potser, de fatalisme, insolidaritat  i terrorisme-narcotització mediàtica?).
  El plantejament metodològic del llibre em va semblar particularment encertat, pel fet que es fonamenta en el paper essencial del fet comunicatiu a l'hora d'articular i fer créixer l'oposició política i social al sistema així com per la seva  la metodologia basada en desenvolupar la qüestió d'una manera molt dinàmica, a traves d'un conjunt d'entrevistes a activistes socials i professionals de la comunicació.
   La perplexitat (entre el fatalisme i l'esperança) davant la situació actual, la comparació amb períodes històrics anteriors i les perspectives de futur foren els eixos sobre els quals els presents vam reflexionar amicalment i animada des de la constatació del que no volem i el desig d'articular el que volem mitjançant l'acció-reflexió radicalment democràtica. Amb actes com aquest, potser, també anirem fent la revolta.