diumenge, 18 de maig del 2014

Afinitats electives: Veru Iché, en l'entrellum




   Veru Iché es una fotògrafa d'origen argentí i resident a Mallorca. El seu interès per la fotografia parteix de la infantes, ja als vuit anys s'aplicava a obtenir les seves primeres imatges mitjançant una càmera Polaroid. Després, tot i estudiar en un principi ballet clàssic, ja mai va abandonar el seu interès per la imatge que va resultar finalment determinant en la seva vida.

   La seva creació esta tenyida d'un to oníric, fantasmagòric, nostàlgic i fins i tot morbós que arrenca del seu interès per les primeres imatges (decimonòniques) de l'art fotogràfic; recorrent-hi al subsconscient i incorporant-hi de vegades fotos antigues o altres ingredients matèrics per assolir un resultat on l'antic i el contemporani resulten, a la fi, indestriables.

 Unes imatges que Veru Iché planteja com si fossin cristal·litzacions de records,que es mouen en l'entrellum per apuntar sempre quelcom d'amagat, que ultrapassa la realitat entrevista, i que persegueix activar el factor emocional per damunt del purament estètic.