A propòsit de "Quadern de sal", d'Ilde Leyda Al company Carles Mulet amb motiu d ela publicació de seu Quadern de sal:
   
  
 M'ha agradat molt el teu poemari. Amb tota sinceritat, em semblen uns poemes magnífics, plens de versos lucidíssims, d'un sentiment fondo i estable i expressats amb una precisió i una cadència d'imatges enlluernadores: "Només aquest desestiment / dels arbres nus /en veure el vol / dels seus ocells cap al silenci)". O "Balma de pedra de llamp / on el passat es preserva"; 2el tast tèrbol del presagi"; "I avenc on la llum s'esbalça" ...
   Trobe que aconsegueixes una dicció a la vegada densa i reconcentrada en significats i sensacions i pregona, però que s'enlaira de sobte per a albirar i acaronar eixa inefable claredat o transparència ( o no sé ben bé com anomenar-ho; l'inefable, deia amb freqüència un gran professor de literatura que vaig tindre a la Universitat d'Alacant) esquiva que, de vegades, ací o allà ens suggereixen els dies de la nostra vida i que també trobem a l'art dels bons artistes i a la vetadera poesia. No sabem (almenys jo no sé ni crec que mai arribe a saber) massa bé si és quelcom que va surant per dalt o si és dins de nosaltres o si no existeix i tan sols és un somni imaginat per la nostra sensibilitat humana.
   Siga com siga, i per acabar aquesta breu nota, dir-te només que des del meu modest parer mostres, clar, un gran domini del llenguatge i això et permet de trobar en cada vers el mot adequat i precís i cenyidíssim a la realitat que vols transmetre.
   Enhorabona.