Unes notes a propòsit de "Quadern de sal", d'Aaron Pastor

...
   Aquest llibre, Quadern de sal, de Carles Mulet (mestre del nostre institut) està dividit en "Obertura", "Ressons", "Tornada" i "Cometa del meu segle".
   Quant a l'"obertura", l'escriptor fa una reflexió sobre un moment de la seua vida i a la vegada està pensant en el seu futur. 
   A "Ressons" l'escriptor reflexiona sobre el passat, i ho fa des del punt de vista de l'amor, com un noi enamorat. L'autor ens descriu moments que li han passat, moments de desig, com vol aquella dona. En un principi els poemes mostren un desig molt fort, ja que vol tenir-la en els seus braços, vol tenir el seu amor. Ens explica com és la dona de qui està enamorat. Progressivament  va mostrant-nos la seua tristesa per la falta de l'amada, ens fa veure que la necessita, que vol tenir tot allò que ha tingut alguna vegada i nota a faltar.
   A "Tornada" l'autor ens torna a recordar com ha tingut la seua amada i com aquesta se n'ha anat. Es vol ensenyar a acceptar que ha perdut el seu amor.
   Per acabar, a "Cometa del meu segle", l'autor ens diu tot el que ja havia expressat a les parts anteriors però amb més força, com si fos l'últim alè d'un vell a punt de morir, recordant tot el que li ha passat, el que (l'amor) li ha fet sentir, com si fos l'última vegada.
...
   En conclusió, Carles ens expressa els seus desigs, els seus temors, tota una mena de sentiments..., i com, al final, ha d'oblidar-se de tot això. És molt bonic perquè molts poden arribar a connectar amb ell, com estima aquella persona, com la desitja i com acada abandonat a la solitud.
   Els poemes d'aquest autor agradaran a la gent, però si no t'introdueixes dins el seu món, com si fosses tu qui ho escriu, no entendràs plenament el que ens vol dir.