dissabte, 29 de gener del 2011

Del Fuji a la Foradada, o el diamant sol caient a dins la vidriola


(Foto  extreta de Flickr: galeria skaiseeker)

   Avui he llegit ha Le Monde, dins la columna "Lettre d'Asie" de Phillippe Pons, un article interessant sobre un fenomen natural de gran transcendència al Japó i que s'esdevé tots els anys per ara: el Diamond Fuji, la confluència de la trajectòria del sol,  en la seva posta, amb el cràter del Mont Fuji, de manera que es produeix la unió, o fusió d'aquests dos simbols, potser els més preeminents,  del Japó. 
   Això m'ha recordat de seguida el fet tan semblant de l'aliniació solar de la Foradada, que s'esdevé a la Gallinera, cada any, durant la tardor, al voltant de la celebració de Sant Francesc (3 - 6 d'octubre) i simètricament a la primarvera (7 - 10 de març). Un esdeveniment la contemplació del qual que concentra cada vegada més gent pel voltant de l'emplaçament de l'antic convent de Francesc de Benitaia.El tres d'octubre passat hi vam ser nosaltres. Pel matí vam pujar fins al forat i a la vesprada vam intentar contemplar, amb un èxit prou mins, tot s'ha de dir, com la muntanya anellava l'astre i assenyalava amb un raig l'indret on calia que aquells franciscant de fa ja segles edificaren el seu convent.
   A la propera vegada hi tornarem, segur. Però ho farem amb una emoció afegida, la d'assistir a una conjunció que d'alguna manera també serveix per agermanar l'orient  i l'occident.


(Foto: Sílvia Faus)

1 comentari:

Unknown ha dit...

Ara veig que no parles de la "meva" Foradada. Segur, però, que és un lloc bellíssim també.