diumenge, 7 de novembre del 2010

Benissa: Homenatge als brigadistes internacionals morts.



   Aquest matí estàvem a Gata, fent-nos un cafè, quan ens hem trobat l'amic Julià que ens ha recordat l'homenatge dels brigadistes internacionals que anava a celebrar-se al cementiri de Benissa.
  Encara hem pogut assistir a l'acte complet que ha girat al voltat de breus parlaments, carregats de serenitat i sentiment, que han recordat els 10 brigadistes que hi ha soterrats, els supervivents que han mort enguany arreu del món i la necessitat de seguir honorant la seva lluita.
    La senzilla cerimònia ha estat aconduïda per un grup de joves, cosa que m'ha agradat especialment perquè donaven a la reivindicació un aire gens nostàlgic, tot i que molt emotiu, de futur i esperança i ha comptat també amb l'actuació de la Colla de xirimiters "Pere Bigot" que ha tocar diverses peces, iniciades amb l'Himne de la II República i tancades per la Muixaranga.
   Hem tornat a casa reconfortats de veure que, tot i la dificultat dels temps que corren i de tant de temps d'intentar esborrar per a sempre la memòria de tots aquells defensors de la democràcia i la igualtat, encara hi ha voluntat i energia per continuar la seua reivindicació i el seu exemple de la lluita exemplar i solidària.
   Visca la República!