divendres, 26 de novembre del 2010

L'amic Amadeu i la "barca de bou"


(Foto: bloc Barca de bou)

    Aquesta vesprada hem anat al port de Xàbia per arreplegar una mica de peix que li havíem encomanat a l'amic Amadeu. Hem pujat al Cap Prim segon amb ell, els seus dos companys mariners i el Julià de Gata, que també estava de visita.
   L'Amadeu ens ha rebut recordant-me que el tinc d'amic al bloc i m'ha fet saber que, ell mateix, n'ha encetat un: Barca de bou. Ara mateix acabo de fer-li la primera visita per subscriure'm i m'ha sorprés ben gratament l'interés dels articles i les fotografies que ha començat ja a penjar, tant com m'ha complagut per l'habilitat amb que, com sempre, sap deplegar la seva saviesa marinera amb un llenguatge tan senzill i amable; de la mateixa manera com aquesta vesprada ens ha obsequiat amb un munt d'explicacions sobre el funcionament de la barca, els aparells de pesca o les característiques de la diversitat de peixos que anava mostrant-nos.
   He recordat també la seva passió tan encomanadissa per la mar i les barques tradicionals, fins i tot he enyorat aquell temps (vora un any) que va arribar a seduir una colla d'amics, perquè recuperéssim un bellíssim llaüt de vela llatina i dels seus esforços, després, perquè no tiréssim tan ràpidament la tovallola davant els problemes per fer-ne ús i mantenir-lo. Una tasca exemplar, la d'Amadeu! Per sort, més ben recompensada per part de molta gent de com ho vam saber fer nosaltres!