dijous, 26 d’abril del 2012

Afinitats electives: Laurent Elie Badessi, acarar carn i natura.




   De nou la bellesa dels cossos. Laurent Elie Badessi (1964) pertany a una familia francesa de frotògrafs ja per tres generacions. Iniciat, doncs, en la fotografia des de la infantesa, va fer estudis comunicació i de fotografia i va dedicar la seva tesi a l'estudi de la fotografia de moda ètnica.
   Del seu treball, m'interessa especialment  la relació de les formes canals amb les de la natura, l'harmonia i contrast dels cossos nus mitjançant el tractament de la llum - les correlacions de fort i fràgil, tendre i dur, blanc i negre, masculí i femeni... -, així com la tendència al minimalisme. paisatges descarnats, depuració de la imatge, a través de la llum - per privilegiar els traços nets de corbes i netes, que de vegades acosten les imatges a l'abstracció.

   En les meves imatges m'agradaria remarcar que el cos humà és sovint el mirall de la natura. La natura és sorprenentment perfecta, tot i que sovint es pensi que no ho és. Cada objecte té el seu lloc allà, la seva funció i la seva bellesa única.



1 comentari:

Raquel Estrada Roig ha dit...

Hola, Carles, de tant en tant entro al teu blog, ja coneixia el que tenies abans. Acabo de penjar un comentari sobre "Quadern de sal" al meu, La mullena: http://lamullena.blogspot.com.es/2012/04/la-pedreria-del-terrer-quadern-de-sal.html (et volia escriure un missatge però no he vist cap adreça). Al blog ja hi he penjat algun altre comentari, a part d'algun poema i altres textos.

Salut!

Raquel